Orenda vol I fragment

Și să nu fi fost ordinul de neurmărire al Învingătorului, serviciile Palatului tot n-ar fi înregistrat decât că într-o dimineață de toamnă, foarte de dimineață, atât de dimineață că Ivor apăruse-n ușă alarmat și în chiloți, un negru scund și slab sunase la poarta casei unde locuiseră soții Eleksibi și pe care administrația i-o oferise noului șef al clinicii. Arăta a inferior care nu-și permisese și probabil că nici nu-și dorise vreun control al vârstei, cu față puternic cutată și un zâmbet permanent, dar nu atât jovial, cât mai degrabă parșiv de parcă ar fi auzit acolo, înlăuntrul lui, cine știe ce bancuri porcoase.

– Doctoru’ Phakt? întrebase ignorând ținuta gazdei după cum ignorase ora dimineții.

Omul nu i se părea necunoscut deși n-ar fi știut unde să-l caute în maldărele de amintiri. După haine putea să fi fost cineva din Daliha Kaiym care avea nevoie de un medic, așa că-l chemă înăuntru. Abia după primele secunde realiză că nu-i deosebise haloul fiindcă nu văzuse niciodată unul atât de mare. Celălalt urmărea cu vădit amuzament schimbările care-i traversau fața. Ivor nici nu se gândise să mascheze ceva, admițând că în fața acestui ins ar fi izbutit s-o facă.

– Deci ăsta ne este noul Senior, se clătină acela dând senzația că în curând va cădea pe spate.

– N’Gome? întrebă cu sentimentul că tocmai a scos din el cea mai mare idioțenie din viața lui. N’Gome ar fi trebuit să aibă parcă vreo opt sute de ani, nu?

Ridurile bulldogești se relaxară într-un zâmbet măreț, înăuntru străluciră dinții.

– Katham trebuie să fi fost disperat să te facă Senior după doi ani de educație, dar văd că ai dezvoltat un halou rezonabil.

– Era pe moarte…

– Ahh, Senior in extremis

– Cum de n-ai…

-… murit prăjit în lavă? Am plecat cu mult înainte, după ce Templul a tăcut, am plecat în căutare. Așa ar fi trebuit să facă toți, dar câteodată ăia mai inteligenți fac prostiile mai mari.

– Bine, și cum de nu te-ai…

-… retras? Întreabă Orenda, nu pe mine. Când am părăsit Steaua Templului aveam o oboseală de sfârșit de lume, acum aș putea să mă apuc să procreez, rânji. Ai terminat întrebările retorice?

Ivor micșoră doar o idee ochii. N’Gome își dădu drumul pe un fotoliu continuând să-l privească.[…]

– Sunt milioane de lucruri pe care nu le știu… se văicări el.

Ivor nu zâmbi de grijă să nu izbucnească în hohote necontrolate. Dacă N’Gome se văieta de puțină știință el putea să se ducă direct să se-mpuște. Fața misticului se relaxă într-un zâmbet larg:

– Hai să punem problema așa: Ce-ai fi făcut dacă ar fi trebuit, cum a și fost în istorie, să te rezumi la o singură planetă, să fii prizonier acolo, și veneau unii să-ți omoare întreaga etnie sau religie? Dacă ai fi știut sigur că n-ai nici o șansă, că lupți, nu lupți, tot pierzi. ”Nu se poate câștiga, nu se poate face remiză, nu se poate părăsi jocul,” ridică el un deget în aer spre ascultare.

– De unde vine asta? O religie apocaliptică?

– Nu, un banc din Antichitate, rânji el cu o aparență de bună dispoziție în dinții lungi, strălucitori. Ce-ai fi făcut dacă-ți pun problema așa?

– Buncăre? Ascunzători?

– Exact! Și ce duci acolo, că nu-ți încape toată populația?

– Cele mai bune creiere, baze de date matriceale…

– Pierdem vremea! sări de la locul său bătrânul în vreme ce Ivor se întreba ce-o fi spus așa de stupid. N’Gome se apropie de masă și-și plesni palmele de suprafața ei împingându-și corpul după ele.

– Deci nu ești doar o caricatură de Senior. Poți să și gândești. Problema ta e că majoritatea populației nu vrea să fie salvată, iar dacă să zicem că Orenda îți dă așaaa, o putere supraumană și întorci istoria înapoi, crimele lui Alatar s-ar prea putea să ajungă o glumă față de ce căcat o să-ți crească ție pe conștiință, fiindcă acestei populații nu i se pare mare lucru dacă moare o mână de superiori. Li se pare chiar că ar putea trăi cu mult mai bine dacă n-ar mai avea superiori deloc, în schimb s-ar împotrivi cu ghearele și cu dinții dacă ai încerca să le scoți condiționările lor dragi. Tu, de cealaltă parte, nu vrei să trăiești fără ei: știi că ultimul condiționat inferior are șansa să-l aducă în lume pe Bach.

– Pe cine?

N’Gome dădu ochii peste cap

 

http://www.librarie.net/p/283191/Orenda-vol-Mentori-Temple-Ispitiri

http://www.edituralimes.ro/site/index2.php?module=detail&id=568

http://colibris.allshops.ro/produs/17606321/Orenda+vol.1%3A+Mentori,+temple,+ispitiri+-+Nora+Maria+Vasilescu.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s